URL : http://www.ah.nl/allerhande/recepten/..
Mandarijn jelly
 Nagerecht
 6 porties
 35 min. + 180 min. wachten
 Zoet
 Koken
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 1/2 pakje gelatine blaadjes (a 20 g)
  • 800 ml. mandarijnensap (ca. 30st. uitgeperst)
  • 1 stukje verse gember, geschild
  • 2 mandarijnen, de schil tot op het vruchtvlees eraf gesneden
  • paar druppels vanille-extract
  • 200 gr. yoghurt
  • pure chocolade (70% cacaogehalte)
  • Bereidingswijze

    Laat de gelatineblaadjes weken in een kommetje koud water. Doe ondertussen het sap van de mandarijnen in een pan. Warm het op maar laat het niet koken. Voeg suiker naar smaak toe, maar liefst niet te veel want u wilt die frisse smaak van de mandarijnen behouden. Rasp een beetje gember boven het sap. Rasp meer boven een plank, neem dat in de hand en knijp het gembersap boven het sap uit. Neem het sap van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, al kloppende met een garde, stuk voor stuk op in het hete sap. Zet 6 glazen klaar. Snijd de geschilde mandarijnen in mooie plakken en leg de 6 mooiste plakjes onderin de glazen. Zeef het sap boven de glazen en laat afkoelen. Zet ze daarna ca. 3 uur in de koelkast, of tot ze opgestijfd zijn. Meng het vanille-extract met de yoghurt. Schep op elke portie jelly wat yoghurt en schaaf er wat chocolade over.
    Voeding info (per een persoonsportie) :

    Energie 150 kcal / Eiwit 4 gr. / Vet 3 gr. (- gr. verzadigd) / Koolhydraten 25 gr.
    Benodigd : 6 glaasjes